WELCOME

~Welcome to Mamapayish-onlineshop~~

Kedai online ini telah mula beroperasi sejak July '09. Kami menjual pelbagai barangan seperti cloth diaper, produk baby & lain2 barangan. Sila KLIK LABEL di bahagian kiri sidebar utk mengetahui mengenai produk di Mp Shoppe :)
Bermula April 2010,
Mamapayish onlineshop beroperasi secara online & offline di mana kami telah membuka kedai di
G3, JALAN SBC 12, TMN SRI BATU CAVES, 68100 BATU CAVES, SELANGOR DARUL EHSAN
SILA BUAT TEMUJANJI :)

ISNIN-SABTU

Selain itu, anda tidak perlu ragu-ragu untuk berurusan dengan pihak kami kerana nama perniagaan kami

"Mamapayish Shoppe Enterprise" adalah syarikat berdaftar dengan SSM.
Untuk memudahkan urusan, sila email/ym mama di

MAMAPAYISH80@hotmail.com (email)
lindanuzul (ym)
hubungi/sms 017-232 0853 / 019-216 0853

Mamapayish Members

Jom Join Mamapayish Members!
jOM isi form,
Mamapayish Application form
untuk menyertai Mamapayish Members!

Klik sini untuk isi form!
P/s: Anda akan mendapat update terkini terutama mengenai Promosi Hebat!
Tunggu, Ada lagi!!!
MEMBERS akan mendapat potongan antara *RM1.00 -RM5.00 untuk produk yang di beli di onlineshop ini

RETAILS & WHOLESALE

MAMAPAYISH SHOPPE

Kami mengalukan pembelian secara RETAIL &WHOLESALE untuk barangan utama seperti lampin kain moden & barangan bayi seperti rompers, busha legging, sock & pelbagai lagi.

MAKLUMAN PENTING

Mamapayish Shoppe
adalah sebuah perniagaan tunggal yg di usahakan oleh saya bersama suami, En. Fairoz Kholidi

Untuk makluman, kami tidak mempunyai mana-mana rakan kongsi di SELURUH MALAYSIA. Penafian ini bagi mengelakkan apa-apa kekeliruan yang mungkin timbul pada masa akan datang. Harap Maklum.

Followers

LABEL

Klik LABEL di bawah untuk mengetahui mengenai
PRODUK DI MP SHOPPE :)

CD ACCESSORIES

HEALTH & OTHERS PRODUCTS

RESELLER

jOM jOiN
MAMAPAYISH RESELLER TEAM
BANYAK KELEBIHANNYA..
JOM EMAIL TANYA :-)
P/S: SILA BERI NAMA PENUH ANDA & URL BLOG JIKA ADA.
Suri rumah juga digalakkan..ada skim menarik utk anda..sila email utk keterangan lanjut..anda boleh menambah pendapatan dr rumah ~pe tunggu lagi, meh EMAIL mama

MAMAPAYISH80@hotmail.com

My PeRsOnaL BLoG

BECOME A FAN

Mamapayish on Facebook

Design By

Thursday, September 16, 2010
 Babyland Fully Printed
【Brand】Babyland
【Level】First-class products
【Sizes】Folding (adjustable S, M, L 3 sizes)
【Suitable】3-13kg
【Package】Babyland Pocket Diaper + 2 Inserts

【Features】
• Unique design of 3x3 button snap, easy to adjust different size for any age of baby weight 3kg to 13kg
• Easy to adjust waist and leg
• Super absorbent 3 layer microfiber insert
• Soft inner fleece to make baby feel good
• Waterproof of outer PUL to prevent leakage
• Made of 100% Polyster
• This product is a washable, adjustable, economic use of the baby green diapers Diaper

【Wash Instruction】
• Wash diapers prior to first use to remove residues left behind from fabric manufacture.
• If the diaper has been soiled, rinse into a bucket and then tip bucket contents down the toilet and flush.
• Do not use bleach or fabric softeners.
• Tumble dry on the warm weather.

PRICE @RM23/SET ( 2PCs INSERT)
Wednesday, September 15, 2010
Babyland Plain Cloth Diaper
One Size : S-L

8 Colours Available:
Green
Blue
Purple
Pink
Orange
Red
Yellow
White
Price:
RM29/SET (2 insert)

Special Price:
Mix 10pcs cloth diaper, any brand & get best price ;)

Berminat?
YM: LINDANUZUL
SMS/CALL: 017-232 0853/019-232 0853

CD RAINBOW (FLEECE)
Terrdapat 12 Warna Pilihan:
Orange
Yellow
Red
Green
Pink
Purple
White
Blue
Apple Green
Light Blue

Perbandingan Saiz Antara CD Rainbow & CD Coolababy

A- merupakan bahagian dalam Coolababy 
B- merupakan bahagian dalam Rainbow

Bahagian Luar CD
Review:
CD rainbow cutting nya agak kecil jika di bandingkan dgn coolababy. 
CD Rainbow sesuai utk newborn - baby berat 12kg ;)


Inilah kelebihan CD Rainbow berbanding coolababy.
Bahagian dalamnya mempunyai kain penutup di bahagian pinggang.
Mudah utk melaras CD agar kedudukan insert lebih kemas.

Price:
RM26/SET (2 insert)

Special Price:
Mix 10pcs cloth diaper, any brand & get best price ;)


Features:
  • Unique design of adjustable snap button, easy to adjust different size for baby, fit baby weight from 7 to 30 lbsSoft inner fleece to make baby feel good .
  • Waterproof of outer PUL to prevent leakage.
  • Your baby will feel free to learn to crawl and walk in this non-bulky cloth nappy.
  • The adjustable snap settings grow with your baby and enable you to adjust for your baby’s waist and leg sizes

Friday, September 10, 2010


Coolababy Printed Design, New in Town :)
Stok dah sampai!!!
Jenis Poket Style, Button & Velcro.

My Review:
Jahitan Kemas
Insert yg lebih tebal
1pc CD disertakan dgn 1 PVC Bag
Inner jenis microfleece
Gusset di bahagiah tepi utk elak kebocoran (hanya utk jenis Button Style)
Price:
RM30/SET (2 insert)

Special Price:
Mix 10pcs cloth diaper, any brand & get best price ;)


Anda boleh buat tempahan anda bermula hari ini!
SMS/COL: 017-232 0853 / 019-216 0853
Thursday, September 9, 2010
COOLABABY DYEABLE BAMBOO CHARCOAL!
"Releases Far Infrared Ray"
Bamboo charcoal fiber releases for infrared ray which can improve blood circulation and keep the body warm. it helps health care ~

"Moisture Absorbing and Quickly Drying"
The cross-section fiber can absorb sweat and release it quickly  to keep the skin dry and comfortable

Bahagian Hadapan CD. Warna button yg seakan sama dengan warna PUL CD.
Atoll Blue & Warm Purple
Tengok pada butang nya,
Coolababy baru ni butangnya sama dengan warna PUL. Coola Versi lama button warna putih


Bahagian dalam (inner) berwarna kelabu. Amat lembut. Di bawahnya bahagian PUL. Mempnyai Overlap button utk laras pinggang yg lebih kecik terutama utk new born.
Insert nya sama mcm insert coola sedia ada, cuma perbezaan pada inner dan button.
Terdapat 13 warna pilihan (warna pilihan sama seperti cd coolababy yang lama)


Komen:
Mama belum dapat bagi review sbb CD utk si payish masih dalam proses Pre- Wash.
W/bagaimanapun, CD ni amat cantik sekali!Dengan warna butang seiring warna CD mmg nampak berlainan. Yang lebih penting, fungsi nya spt yang diwar2kan iaitu bagus untuk peredaran darah & lebih hygiene!

26/4/2010:
Mama dah pakaikan CD ni pada payish...bahagian innernya cepat kering :)
nak basuh pun mudah :)
suka sangat...nak rembat lagi 2pcs utk payish :)
Price : RM30/PC (2 Insert)
Mix Any 10pcs Cloth Diaper, any brand & Get Best Price!
SMS: 017-2320853/019-2160853


 
SALAM SEMUA...
Ini adalah CD Coolababy jenis AIO


Apa itu AIO (All In One) Cloth Diapers?


PENGENALAN: 
  1. CD ini paling mudah dipakaikan pada bayi anda kerana ia tidak mempunyai poket.  
  2. Insert dah dijahit bersekali ngan diaper.  
  3. Amat sesuai digunakan jika anda nak antar pada nursery/babysitter 
  4. Amat mudah dipakaikan kerana konsep pemakaian seperti disposal diaper.
  5. Bahagian Laras pinggang adalah jenis BUTTON.

CIRI-CIRI:


  • Design unik 3 * 3 butang untuk one size pocket diaper, senang untuk adjust butang bergantung kepada umur baby muat untuk baby dari 3 Kg to 13 Kg 
  • daya serapan yg kuat untuk 3 lapisan inserts dan 1 lapisan inner fleece 
  • Lapisan inner fleece yang lembut 
  • Lapisan kain PUL yang kalis air untuk mengelakkan kebocoran 
  • Made of 100% Polyester
PRICE: RM29/PC


Apa itu Pocket Velcro Cloth Diapers?



Ia adalah sejenis CD dengan poket, dimana insert perlu dimasukkan sehelai atau dua helai untuk setiap pemakaian pada poketnya. Ia juga boleh dilaras cuma bezanya pemakaiannya lebih mudah terutamanya kepada ibu yang mempunyai anak yang suka bergerak ke sana ke mari ketika dipakaikan diapers :P  
CIRI-CIRI:
  • Design unik 3 * 3 butang untuk one size pocket diaper, senang untuk adjust butang bergantung kepada umur baby muat untuk baby dari 3 Kg to 13 Kg cuma ia boleh dilaras dengan zapp on di bahagian pinggang
  • Daya serapan yg kuat untuk pemakaian 4-5 jam (sesuai dibawa tidur)
  • Lapisan inner fleece yang lembut
  • Lapisan kain PUL yang kalis air untuk mengelakkan kebocoran
  • Made of 100% Polyester

 Terdapat 13 warna pilihan
RED
BLUE/ROYAL BLUE
HIJAU
YELLOW
ORANGE
PINK
MINT
PALE BLUE/BABY BLUE
PURPLE
ATOLL BLUE new!
JASMINE GREEN new!
WARM PURPLE new!

PRICE: RM29/PC
(2 Insert)


  Bahagian Luar dari kain PUL atau fabric polyurethane laminate yang tahan lasak dan waterproof
  • Bahagian dalam dari Soft Inner Layer atau fabric microfleece/suede berfungsi memastikan punggung bayi berada dalam keadaan kering dan mudah untuk dibersihkan. 
  • Snap Buttons (Butang Katup) : Untuk sesuaikan saiz dari S, M dan L.  
  • Pocket Opening : Ruang untuk memasukkan insert/soaker. 
  • Insert/Soaker  
  • Berfungsi menyerap basahan dari bayi anda. Sehelai boleh bertahan 3-4 jam.

  1. Terdapat 13 warna pilihan

  2. RED
  3. BLUE/ROYAL BLUE
  4. GREEN
  5. YELLOW
  6. ORANGE
  7. PINK
  8. MINT
  9. PALE BLUE/BABY BLUE
  10. PURPLE
  11. ATOLL BLUE (Rujuk No. 1)new!
  12. JASMINE GREEN (Rujuk No. 2)new!
  13. WARM PURPLE (Rujuk No. 3)new!
PRICE: RM29/PC
(2 Insert)

About Me

My Photo
Linda a.k.a Mamapayish
Batu caves, Selangor, Malaysia
MamaPayish Shoppe are well established online business which carried MOM & BABY products. Wholesale & Retailing available. Kindly Email MAMAPAYISH80@HOTMAIL.COM for more details.
View my complete profile

MamaPayish Shoppe : G3, JLN SBC 12, TMN SRI BT CAVES, BT CAVES, SELANGOR

MamaPayish Shoppe : G3, JLN SBC 12, TMN SRI BT CAVES, BT CAVES, SELANGOR

SSM

SSM

FLYERS

FLYERS

Keutamaan Kami


MaMaPaYiSH oNLiNe SHoP.

Keutamaan kami adalah
i) keselesaan anda berurusan dengan kami dengan cara yang mudah, melalui EMAIL, SMS/YM

ii) penghantaran barang yang cepat & cekap. Ini kerana barangan akan di POS SETIAP HARI.

iii) mengalukan sebarang pertanyaan/ kemusykilan anda mengenai produk kami.

iv) YANG PALING PENTING, harga barangan kami (barangan bayi) sesuai dengan kemampuan anda, kerana kami juga IBU BAPA spt anda yg memerlukan budget yg besar utk si kecil yg tersayang.
Maka, dengan "harga kami" yg amat munasabah, kami membantu anda merealisasikan konsep PENJIMATAN dengan lebih berkesan.

~~YM ~~

HUBUNGI SAYA,UNTUK SEBARANG PERTANYAAN

LINDANUZUL

SYARAT PEMBELIAN

Buat Pembayaran secara penuh atas nama

CIMB BANK BERHAD
ACC NO. 12190000581103

MAMAPAYISH SHOPPE ENTERPRISE

MAYBANK
ACC NO. 564799110000
MAMAPAYISH SHOPPE ENTERPRISE
2. Harga yang dipaparkan tidak termasuk kos penghantaran, kecuali dinyatakan.

Kos Penghantaran boleh dirunding :)

(a) Delivery hanya akan dibuat selepas complete pembayaran.
Sila Isi ORDER FORM agar saya dapat memproses Order anda. Pastikan maklumat penting di isi untuk melicinkan lagi urusan :)

(b) Barang akan dihantar melalui CITYLINK EXPRESS





Maybank

CIMBClicks

PENGENALAN

Apa itu cloth diaper?
Dalam bahasa mudahnya, cloth diaper adalah lampin kain. Dengan kata yg lebih canggih..lampin kain yang telah di upgrade sehingga mampu berfungsi seakan-akan lampin pakai buang dan yang paling penting sekali boleh dibasuh dan dipakai semula!

Kelebihannya?
Penjimatan untuk jangka panjang, membantu dalam mengurangkan pencemaran alam sekitar, kesihatan bayi lebih terjamin kerana tidak terdedah kepada bahan kimia yang terkandung dalam lampin pakai buang dan bayi anda kelihatan cumel bila dipakaikan dgn CD ditambah dengan pilihan dalam pelbagai corak,warna dan saiz.

Senang tak dipakai?
Senang sahaja. Masukkan insert dalam poket (untuk cloth diaper berpoket) dan pakaikan diaper tersebut pada bayi..sama macam kita pakai lampin pakai buang..Terdapat juga CD jenis ALL In One (AIO) di mana insert dah dijahit sekali dalam diapers ni. Bole terus pakaikan pada baby!Mudahkan!!

Macam mana nak basuh?
Senang aje nak dibasuh. Caranya sama je dengan kita basuh baju kita hari-hari cuma jangan gunakan pencuci yang ada bahan peluntur, softener dan enzim sebab akan cepat merosakkan diaper dan menyebabkan sensitif pada kulit bayi. Sabun yang biasa digunakan Pureen HAD kerana lembut pada kulit bayi. Selepas dibasuh, biarkan ia sejuk dahulu sebelum masukkan insert untuk elakkan elastik daripada terputus.
Yang paling penting, bagi yang baru mula nak guna CD, sila pre wash CD sekurang-kurangnya 3 kali agar daya serapan bertambah baik.

TESTIMONI

Syamilah_Sofian
Saya guna CD AiO untuk bb gurl saya, tahan 5-6jam, tak bocor. Malam,saya sidai dalam rumah, esoknya jemur kat luar,tak kena matahari, tp tetap kering. Selalunya kalau basuh pagi, cuaca panas, tengahari tu dah kering. Sekarang saya dah ada 5 CD AiO.

Norhafizah Ahmad
Mula-mula saya tolak cadangan kawan nak ber CD, tapi akhirnya saya cuba juga. CD AiO ni mudah & senang nak pakaikan pada bb. Tak perlu nak masukkan insert, dah siap di jahit sekali. BB gurl saya pakai tahan 4-5jam. Suami saya pun suka jenis ni, senang sbb tak perlu nak laraskan kedudukan insert.

Tracking Number

Check Ur Tracking Number Here

Tracking Number

CHECK PARCEL

Cara Pemakaian CD

Cara Pemakaian CD

JaDuAL PeNgGuNaaN CD

6-9pg : 1cd with 1 insert
9pg-12tgh : 1cd with 1 insert
12tgh-3ptg : 1cd with 1 insert
3ptg-6mlm : 1cd with 1 insert
6-9mlm : 1cd with 1 insert
9-12mlm : 1cd with 1 insert
12mlm-6pg : 1cd with 2 insert

Jumlah: 6-7 helai cloth diaper sehari, dengan penggunaan selama 3@4jam sekali di siang hari dan 6 jam di waktu malam.

Sign up for our newsletter!

Online Visitors