WELCOME

~Welcome to Mamapayish-onlineshop~~

Kedai online ini telah mula beroperasi sejak July '09. Kami menjual pelbagai barangan seperti cloth diaper, produk baby & lain2 barangan. Sila KLIK LABEL di bahagian kiri sidebar utk mengetahui mengenai produk di Mp Shoppe :)
Bermula April 2010,
Mamapayish onlineshop beroperasi secara online & offline di mana kami telah membuka kedai di
G3, JALAN SBC 12, TMN SRI BATU CAVES, 68100 BATU CAVES, SELANGOR DARUL EHSAN
SILA BUAT TEMUJANJI :)

ISNIN-SABTU

Selain itu, anda tidak perlu ragu-ragu untuk berurusan dengan pihak kami kerana nama perniagaan kami

"Mamapayish Shoppe Enterprise" adalah syarikat berdaftar dengan SSM.
Untuk memudahkan urusan, sila email/ym mama di

MAMAPAYISH80@hotmail.com (email)
lindanuzul (ym)
hubungi/sms 017-232 0853 / 019-216 0853

Mamapayish Members

Jom Join Mamapayish Members!
jOM isi form,
Mamapayish Application form
untuk menyertai Mamapayish Members!

Klik sini untuk isi form!
P/s: Anda akan mendapat update terkini terutama mengenai Promosi Hebat!
Tunggu, Ada lagi!!!
MEMBERS akan mendapat potongan antara *RM1.00 -RM5.00 untuk produk yang di beli di onlineshop ini

RETAILS & WHOLESALE

MAMAPAYISH SHOPPE

Kami mengalukan pembelian secara RETAIL &WHOLESALE untuk barangan utama seperti lampin kain moden & barangan bayi seperti rompers, busha legging, sock & pelbagai lagi.

MAKLUMAN PENTING

Mamapayish Shoppe
adalah sebuah perniagaan tunggal yg di usahakan oleh saya bersama suami, En. Fairoz Kholidi

Untuk makluman, kami tidak mempunyai mana-mana rakan kongsi di SELURUH MALAYSIA. Penafian ini bagi mengelakkan apa-apa kekeliruan yang mungkin timbul pada masa akan datang. Harap Maklum.

Followers

LABEL

Klik LABEL di bawah untuk mengetahui mengenai
PRODUK DI MP SHOPPE :)

CD ACCESSORIES

HEALTH & OTHERS PRODUCTS

RESELLER

jOM jOiN
MAMAPAYISH RESELLER TEAM
BANYAK KELEBIHANNYA..
JOM EMAIL TANYA :-)
P/S: SILA BERI NAMA PENUH ANDA & URL BLOG JIKA ADA.
Suri rumah juga digalakkan..ada skim menarik utk anda..sila email utk keterangan lanjut..anda boleh menambah pendapatan dr rumah ~pe tunggu lagi, meh EMAIL mama

MAMAPAYISH80@hotmail.com

My PeRsOnaL BLoG

BECOME A FAN

Mamapayish on Facebook

Design By

Thursday, October 28, 2010
Sunnybaby Design :)





SB1 - Moo Cow
SB2 - White Moo
SB3 - bROWN Moo
SB4 - Zebra
SB5 - Giraffe
SB6 - Leopard
SB7 -Dark Leopard
SB8 - Pink Leopard
SB9 - Cheetah
SB10 - Brown Choc
SB11 - Red Heart
SB12 - Pink Heart
SB13 - Luvly Heart & Pink Luvly Heart
( got 2 different colour)
SB14 - Purple Luvly Heart
SB15 - Royal Wheat
SB 16 - Black & White Dot
SB 17 - Blue & White Dot
SB 18 - Red & White Dot
SB 19 - Blue Horse
SB 20 - Pink Horse
SB21 - Colourful Swirl
SB22 - Army
SB23 - Red Sheep
SB24-Blue Ball
SB25-Orange Ball
SB26-Green Ball
SB27-Denim Jean
SB28-White Tiger
SB29-Blue Cat
SB30-Red Star
SB31-Red Speckles
SB32-Pink Love
SB33-Cute Pooh
SB34-Red Flower
SB35-Mickey
SB36-Hello Kitty
SB37-Green Fruit
SB38-Orange Sheep
SB39-Blue Swirl
SB40-Future
SB41-Rock Star
KOD 1: PURPLE BEAR
KOD 2: PURPLE GRAPE
KOD 3: GREEN RAT
KOD 4: GREEN FLOWER
KOD 5: YELLOW BEAR
-----------------------------------------------------------------------

Price:
RM27/SET (2 insert)

Special Price:
Mix 10pcs cloth diaper, any brand & get best price ;)
........................
Regards,
Mamapayish




P/s: Nie Ayish dgn Koleksi CD BOLA :)
Suh pilih satu je, tiga2 dia nak huhuhu
Wednesday, October 27, 2010
Carter's Bib

Product Description:
  • Carter's water proof baby bib with embroidery
  • Terry cotton at front & plain cotton at back
  • 100% Cotton.
  • Machine washable
  • One size
Mp Shoppe Price : RM9.90
Members Price : RM8.90


Beli Banyak Lebih Jimat :)

Members Price & Non-Members Price:

2pcs @ RM16
4pcs @ RM30
6pcs @ RM42
8pcs @ RM52
10PCS @ RM60

 1-6PCS
Postage Add RM6.00
8-10PCS
Postage Add RM7.50



KOD NO :  
  • C : TIGER
  • D : BEAR
  • E : PINNIPED
  • F : BUTTERFLY
  • G : LADYBUG
  • H : SWEETHEART
  • I : CUTE BIRD
  • J : WHALE
  • K : DUCK ~TEMPORARY SOLD OUT
  • L : CAT & RABBIT
  • M : AEROPLANE~ TEMPORARY SOLD OUT 
STOK TERHAD..APA TUNGGU LAGI :)
Regards
MP


Monday, October 11, 2010

QQbaby Plain:
【Sizes】Folding (adjustable S, M, L 3 sizes)
【Suitable】3-13kg
【Package】QQ Baby Pocket Diaper + 2 Inserts
【Features】
· Unique design of 3x3 button snap, easy to adjust differenty age of baby weight 3kg to 13kg
· Easy to adjust waist and leg
· Super absorbent 3 layer inserts and inner fleece
· Soft inner fleece to make baby feel good
· Waterproof of outer PUL to prevent leakage
· Made of 100% Polyster
· This product is a washable, adjustable, economic use of the baby green diapers Diaper


17 Colours Available:
Perbandingan Dgn Coolababy:

  • Inner Coola dari jenis Microfleece manakala QQbaby dari jenis soft suede
  • Button pada bahagian pinggang, Coola ada 8 Button manakala QQ 10 Button
  • Insert QQbaby lebih lebar berbanding Coolababy
  • PUL QQ agak licin berbanding Coolababy.
  • QQbaby mempunyai double row button agar CD dapat dipakai dgn lebih kemas
Price:
RM20/SET (2 insert)

Tuesday, October 5, 2010
Rainbow CD ~ Bamboo!!
One size pocket diaper (S, M, L) dengan 2 insert
- Terdapat 12 warna pilihan : Snap Button & Velcro

- Sesuai utk new born (3kg-11kg)

- Inner : 85% bamboo fibers and 15% Polyester
- Material bamboo adalah sgt lembut, ia adalah material organic, anti-bacteria, hypo-allergenic dan mempunyai daya serapan yg amat baik!
-Insert : Microfiber


Price:
RM30/SET (2 insert)

Special Price:
Mix 10pcs cloth diaper, any brand & get best price ;)

Email

About Me

My Photo
Linda a.k.a Mamapayish
Batu caves, Selangor, Malaysia
MamaPayish Shoppe are well established online business which carried MOM & BABY products. Wholesale & Retailing available. Kindly Email MAMAPAYISH80@HOTMAIL.COM for more details.
View my complete profile

MamaPayish Shoppe : G3, JLN SBC 12, TMN SRI BT CAVES, BT CAVES, SELANGOR

MamaPayish Shoppe : G3, JLN SBC 12, TMN SRI BT CAVES, BT CAVES, SELANGOR

SSM

SSM

FLYERS

FLYERS

Keutamaan Kami


MaMaPaYiSH oNLiNe SHoP.

Keutamaan kami adalah
i) keselesaan anda berurusan dengan kami dengan cara yang mudah, melalui EMAIL, SMS/YM

ii) penghantaran barang yang cepat & cekap. Ini kerana barangan akan di POS SETIAP HARI.

iii) mengalukan sebarang pertanyaan/ kemusykilan anda mengenai produk kami.

iv) YANG PALING PENTING, harga barangan kami (barangan bayi) sesuai dengan kemampuan anda, kerana kami juga IBU BAPA spt anda yg memerlukan budget yg besar utk si kecil yg tersayang.
Maka, dengan "harga kami" yg amat munasabah, kami membantu anda merealisasikan konsep PENJIMATAN dengan lebih berkesan.

~~YM ~~

HUBUNGI SAYA,UNTUK SEBARANG PERTANYAAN

LINDANUZUL

SYARAT PEMBELIAN

Buat Pembayaran secara penuh atas nama

CIMB BANK BERHAD
ACC NO. 12190000581103

MAMAPAYISH SHOPPE ENTERPRISE

MAYBANK
ACC NO. 564799110000
MAMAPAYISH SHOPPE ENTERPRISE
2. Harga yang dipaparkan tidak termasuk kos penghantaran, kecuali dinyatakan.

Kos Penghantaran boleh dirunding :)

(a) Delivery hanya akan dibuat selepas complete pembayaran.
Sila Isi ORDER FORM agar saya dapat memproses Order anda. Pastikan maklumat penting di isi untuk melicinkan lagi urusan :)

(b) Barang akan dihantar melalui CITYLINK EXPRESS





Maybank

CIMBClicks

PENGENALAN

Apa itu cloth diaper?
Dalam bahasa mudahnya, cloth diaper adalah lampin kain. Dengan kata yg lebih canggih..lampin kain yang telah di upgrade sehingga mampu berfungsi seakan-akan lampin pakai buang dan yang paling penting sekali boleh dibasuh dan dipakai semula!

Kelebihannya?
Penjimatan untuk jangka panjang, membantu dalam mengurangkan pencemaran alam sekitar, kesihatan bayi lebih terjamin kerana tidak terdedah kepada bahan kimia yang terkandung dalam lampin pakai buang dan bayi anda kelihatan cumel bila dipakaikan dgn CD ditambah dengan pilihan dalam pelbagai corak,warna dan saiz.

Senang tak dipakai?
Senang sahaja. Masukkan insert dalam poket (untuk cloth diaper berpoket) dan pakaikan diaper tersebut pada bayi..sama macam kita pakai lampin pakai buang..Terdapat juga CD jenis ALL In One (AIO) di mana insert dah dijahit sekali dalam diapers ni. Bole terus pakaikan pada baby!Mudahkan!!

Macam mana nak basuh?
Senang aje nak dibasuh. Caranya sama je dengan kita basuh baju kita hari-hari cuma jangan gunakan pencuci yang ada bahan peluntur, softener dan enzim sebab akan cepat merosakkan diaper dan menyebabkan sensitif pada kulit bayi. Sabun yang biasa digunakan Pureen HAD kerana lembut pada kulit bayi. Selepas dibasuh, biarkan ia sejuk dahulu sebelum masukkan insert untuk elakkan elastik daripada terputus.
Yang paling penting, bagi yang baru mula nak guna CD, sila pre wash CD sekurang-kurangnya 3 kali agar daya serapan bertambah baik.

TESTIMONI

Syamilah_Sofian
Saya guna CD AiO untuk bb gurl saya, tahan 5-6jam, tak bocor. Malam,saya sidai dalam rumah, esoknya jemur kat luar,tak kena matahari, tp tetap kering. Selalunya kalau basuh pagi, cuaca panas, tengahari tu dah kering. Sekarang saya dah ada 5 CD AiO.

Norhafizah Ahmad
Mula-mula saya tolak cadangan kawan nak ber CD, tapi akhirnya saya cuba juga. CD AiO ni mudah & senang nak pakaikan pada bb. Tak perlu nak masukkan insert, dah siap di jahit sekali. BB gurl saya pakai tahan 4-5jam. Suami saya pun suka jenis ni, senang sbb tak perlu nak laraskan kedudukan insert.

Tracking Number

Check Ur Tracking Number Here

Tracking Number

CHECK PARCEL

Cara Pemakaian CD

Cara Pemakaian CD

JaDuAL PeNgGuNaaN CD

6-9pg : 1cd with 1 insert
9pg-12tgh : 1cd with 1 insert
12tgh-3ptg : 1cd with 1 insert
3ptg-6mlm : 1cd with 1 insert
6-9mlm : 1cd with 1 insert
9-12mlm : 1cd with 1 insert
12mlm-6pg : 1cd with 2 insert

Jumlah: 6-7 helai cloth diaper sehari, dengan penggunaan selama 3@4jam sekali di siang hari dan 6 jam di waktu malam.

Sign up for our newsletter!

Online Visitors