WELCOME

~Welcome to Mamapayish-onlineshop~~

Kedai online ini telah mula beroperasi sejak July '09. Kami menjual pelbagai barangan seperti cloth diaper, produk baby & lain2 barangan. Sila KLIK LABEL di bahagian kiri sidebar utk mengetahui mengenai produk di Mp Shoppe :)
Bermula April 2010,
Mamapayish onlineshop beroperasi secara online & offline di mana kami telah membuka kedai di
G3, JALAN SBC 12, TMN SRI BATU CAVES, 68100 BATU CAVES, SELANGOR DARUL EHSAN
SILA BUAT TEMUJANJI :)

ISNIN-SABTU

Selain itu, anda tidak perlu ragu-ragu untuk berurusan dengan pihak kami kerana nama perniagaan kami

"Mamapayish Shoppe Enterprise" adalah syarikat berdaftar dengan SSM.
Untuk memudahkan urusan, sila email/ym mama di

MAMAPAYISH80@hotmail.com (email)
lindanuzul (ym)
hubungi/sms 017-232 0853 / 019-216 0853

Mamapayish Members

Jom Join Mamapayish Members!
jOM isi form,
Mamapayish Application form
untuk menyertai Mamapayish Members!

Klik sini untuk isi form!
P/s: Anda akan mendapat update terkini terutama mengenai Promosi Hebat!
Tunggu, Ada lagi!!!
MEMBERS akan mendapat potongan antara *RM1.00 -RM5.00 untuk produk yang di beli di onlineshop ini

RETAILS & WHOLESALE

MAMAPAYISH SHOPPE

Kami mengalukan pembelian secara RETAIL &WHOLESALE untuk barangan utama seperti lampin kain moden & barangan bayi seperti rompers, busha legging, sock & pelbagai lagi.

MAKLUMAN PENTING

Mamapayish Shoppe
adalah sebuah perniagaan tunggal yg di usahakan oleh saya bersama suami, En. Fairoz Kholidi

Untuk makluman, kami tidak mempunyai mana-mana rakan kongsi di SELURUH MALAYSIA. Penafian ini bagi mengelakkan apa-apa kekeliruan yang mungkin timbul pada masa akan datang. Harap Maklum.

Followers

LABEL

Klik LABEL di bawah untuk mengetahui mengenai
PRODUK DI MP SHOPPE :)

CD ACCESSORIES

HEALTH & OTHERS PRODUCTS

RESELLER

jOM jOiN
MAMAPAYISH RESELLER TEAM
BANYAK KELEBIHANNYA..
JOM EMAIL TANYA :-)
P/S: SILA BERI NAMA PENUH ANDA & URL BLOG JIKA ADA.
Suri rumah juga digalakkan..ada skim menarik utk anda..sila email utk keterangan lanjut..anda boleh menambah pendapatan dr rumah ~pe tunggu lagi, meh EMAIL mama

MAMAPAYISH80@hotmail.com

My PeRsOnaL BLoG

BECOME A FAN

Mamapayish on Facebook

Design By

Tuesday, May 18, 2010
Salam...ingat tak hari tu mama ada inform nak bagi ganjaran pada RESELLER yang telah lama melibatkan diri dengan 
MP RESELLER TEAM & maintain belian bulanan :)

Okey..mama baru jumpa semula buku senarai nama Reseller 2009
(nama reseller sejak bulan 8 tahun 2009)..& mama dah list semula nama mereka :)
Pada Reseller lain jangan berkecil ati yer...mereka2 yang disenaraikan ini ialah Reseller yang telah lama melibatkan diri sejak MP Reseller Team di lancarkan :)
Maksud mama, bukan lah seratus peratus stok mereka datang dari MP sebaliknya
bole dikatakan setiap bulan ada belian dari mereka :)

1. ZZ (Perak)
MPP 201 - 01x-xxxxx26

2. RM (Perak)
MPU 102 - 01x-xxxxx81

3. WS (TERENGGANU)
MPU 101 - 01x-xxxxx79

4. NB (KL)
MPP 206 - 01x-xxxxx05

5. NN (KL)
MPP 209 - 01x-xxxxxx27

6. ZA (KL)
MPP 210 -  01x-xxxxx60

7. SR (PERAK)
MPP 214 - 01x-xxxxx61

8. NKAB (KL)
MPP 215 - 01x-xxxxx13

9. NM (PERAK)
MPP 217 - 01x-xxxxx58

10. N (KEDAH)
MPP 306 - 01x-xxxxx99

11. RE (KEDAH)
MPP 219 - 01x-xxxxx80

12. SFW(PENANG)
MPP 205  - 01x-xxxxx36

13. S (KL)
MPP 208 - 01x-xxxxx88
--------------------------------------------------

Apakah Ganjaran untuk mereka ini? :)
Mama dengan ikhlas hati menghadiahkan sekeping CD Coolababy Bamboo Charcoal :)

Pada Reseller yang tersenarai,
mama akan SMS pada anda berkenaan ganjaran ini :)
CD ini mama akan pos bersama dengan belian anda pada masa akan datang ;)
Mama ucapkan ribuan terima kasih kepada semua Reseller yang terlibat.
Penglibatan anda amat mama hargai :)

P/s: Mamapayish Members Card akan diberikan pada semua reseller dalam waktu terdekat, Insyallah.Tq kepada semua Reseller yang melibatkan diri dgn MP Reseller Team. Selamat Maju Jaya :)

Regards,
MP
.........................

"SALAM. CONGRATS!
ANDA SENIOR MP YG AKTIF.
GANJARAN UNTUK ANDA?
REFER BLOG MAMAPAYISH YER. TQ :) "

APA KATA MEREKA?

1. ZZ: 
Ini SPAM sms ke?ada VIRUS tak?ha3 bunyi mcm SPAM email je. Waa dapat cd bamboo!dapatlah bb merasa pakai.
x delah org nak jeling (hubby ku itew) dek krn amik cd lagi kik3 makasehx2

2. RM
Ha3 alhamdulilah..Tp yg lepas belum redeem lagi wakakaka

3.WS
 Komputer tak ble ON, tengok kat Phone je..bestnya dapat CD FREE..Ramai gak yang masih setia dengan LIN :)

4.NB
TQ linda, saya ingat linda salah antar message tadi. TQ

5. NM
Salam TQ Linda..tak sangka lak hehe

6. ZA

7. SR
Uwargh..syoknye..toce toce

8. NKAB
TQ mama :)

9. NM
Huhu..tenku bebeh

10. RE

11. RE
TQ

12. SFW
ye ke kak?tq2..wah terharunya...hujung bulan ni sy order cd lagi

13. S
 TQVM :)

RALAT:
MAMA MOHON MAAF KEPADA ANDA SEKALIAN DI ATAS KESILAPAN INFO UNTUK
RESELLER AKTIF DEC 2009
NAMA BELIAU TELAH DIKELUARKAN DR MP RESELLER TEAM. RESELLER INI BUKANLAH MENJALANKAN JUALAN SECARA OFFLINE TETAPI SECARA ONLINE & MENGGUNAKAN NAMA PALSU UTK MENGABURI MATA PIHAK MP.
http://mamapayish-onlineshop.blogspot.com/2010/01/reseller-aktif-december.html
MAKLUMAT YANG MAMA BERIKAN DALAM ENTRY DI ATAS ADALAH SERATUS PERATUS DR INFO YANG BELIAU BERIKAN. MAMA HARAP PERKARA SEBEGINI TDK AKAN BERULANG PADA MASA AKAN DTG. SEKIAN

About Me

My Photo
Linda a.k.a Mamapayish
Batu caves, Selangor, Malaysia
MamaPayish Shoppe are well established online business which carried MOM & BABY products. Wholesale & Retailing available. Kindly Email MAMAPAYISH80@HOTMAIL.COM for more details.
View my complete profile

MamaPayish Shoppe : G3, JLN SBC 12, TMN SRI BT CAVES, BT CAVES, SELANGOR

MamaPayish Shoppe : G3, JLN SBC 12, TMN SRI BT CAVES, BT CAVES, SELANGOR

SSM

SSM

FLYERS

FLYERS

Keutamaan Kami


MaMaPaYiSH oNLiNe SHoP.

Keutamaan kami adalah
i) keselesaan anda berurusan dengan kami dengan cara yang mudah, melalui EMAIL, SMS/YM

ii) penghantaran barang yang cepat & cekap. Ini kerana barangan akan di POS SETIAP HARI.

iii) mengalukan sebarang pertanyaan/ kemusykilan anda mengenai produk kami.

iv) YANG PALING PENTING, harga barangan kami (barangan bayi) sesuai dengan kemampuan anda, kerana kami juga IBU BAPA spt anda yg memerlukan budget yg besar utk si kecil yg tersayang.
Maka, dengan "harga kami" yg amat munasabah, kami membantu anda merealisasikan konsep PENJIMATAN dengan lebih berkesan.

~~YM ~~

HUBUNGI SAYA,UNTUK SEBARANG PERTANYAAN

LINDANUZUL

SYARAT PEMBELIAN

Buat Pembayaran secara penuh atas nama

CIMB BANK BERHAD
ACC NO. 12190000581103

MAMAPAYISH SHOPPE ENTERPRISE

MAYBANK
ACC NO. 564799110000
MAMAPAYISH SHOPPE ENTERPRISE
2. Harga yang dipaparkan tidak termasuk kos penghantaran, kecuali dinyatakan.

Kos Penghantaran boleh dirunding :)

(a) Delivery hanya akan dibuat selepas complete pembayaran.
Sila Isi ORDER FORM agar saya dapat memproses Order anda. Pastikan maklumat penting di isi untuk melicinkan lagi urusan :)

(b) Barang akan dihantar melalui CITYLINK EXPRESS





Maybank

CIMBClicks

PENGENALAN

Apa itu cloth diaper?
Dalam bahasa mudahnya, cloth diaper adalah lampin kain. Dengan kata yg lebih canggih..lampin kain yang telah di upgrade sehingga mampu berfungsi seakan-akan lampin pakai buang dan yang paling penting sekali boleh dibasuh dan dipakai semula!

Kelebihannya?
Penjimatan untuk jangka panjang, membantu dalam mengurangkan pencemaran alam sekitar, kesihatan bayi lebih terjamin kerana tidak terdedah kepada bahan kimia yang terkandung dalam lampin pakai buang dan bayi anda kelihatan cumel bila dipakaikan dgn CD ditambah dengan pilihan dalam pelbagai corak,warna dan saiz.

Senang tak dipakai?
Senang sahaja. Masukkan insert dalam poket (untuk cloth diaper berpoket) dan pakaikan diaper tersebut pada bayi..sama macam kita pakai lampin pakai buang..Terdapat juga CD jenis ALL In One (AIO) di mana insert dah dijahit sekali dalam diapers ni. Bole terus pakaikan pada baby!Mudahkan!!

Macam mana nak basuh?
Senang aje nak dibasuh. Caranya sama je dengan kita basuh baju kita hari-hari cuma jangan gunakan pencuci yang ada bahan peluntur, softener dan enzim sebab akan cepat merosakkan diaper dan menyebabkan sensitif pada kulit bayi. Sabun yang biasa digunakan Pureen HAD kerana lembut pada kulit bayi. Selepas dibasuh, biarkan ia sejuk dahulu sebelum masukkan insert untuk elakkan elastik daripada terputus.
Yang paling penting, bagi yang baru mula nak guna CD, sila pre wash CD sekurang-kurangnya 3 kali agar daya serapan bertambah baik.

TESTIMONI

Syamilah_Sofian
Saya guna CD AiO untuk bb gurl saya, tahan 5-6jam, tak bocor. Malam,saya sidai dalam rumah, esoknya jemur kat luar,tak kena matahari, tp tetap kering. Selalunya kalau basuh pagi, cuaca panas, tengahari tu dah kering. Sekarang saya dah ada 5 CD AiO.

Norhafizah Ahmad
Mula-mula saya tolak cadangan kawan nak ber CD, tapi akhirnya saya cuba juga. CD AiO ni mudah & senang nak pakaikan pada bb. Tak perlu nak masukkan insert, dah siap di jahit sekali. BB gurl saya pakai tahan 4-5jam. Suami saya pun suka jenis ni, senang sbb tak perlu nak laraskan kedudukan insert.

Tracking Number

Check Ur Tracking Number Here

Tracking Number

CHECK PARCEL

Cara Pemakaian CD

Cara Pemakaian CD

JaDuAL PeNgGuNaaN CD

6-9pg : 1cd with 1 insert
9pg-12tgh : 1cd with 1 insert
12tgh-3ptg : 1cd with 1 insert
3ptg-6mlm : 1cd with 1 insert
6-9mlm : 1cd with 1 insert
9-12mlm : 1cd with 1 insert
12mlm-6pg : 1cd with 2 insert

Jumlah: 6-7 helai cloth diaper sehari, dengan penggunaan selama 3@4jam sekali di siang hari dan 6 jam di waktu malam.

Sign up for our newsletter!

Online Visitors