WELCOME

~Welcome to Mamapayish-onlineshop~~

Kedai online ini telah mula beroperasi sejak July '09. Kami menjual pelbagai barangan seperti cloth diaper, produk baby & lain2 barangan. Sila KLIK LABEL di bahagian kiri sidebar utk mengetahui mengenai produk di Mp Shoppe :)
Bermula April 2010,
Mamapayish onlineshop beroperasi secara online & offline di mana kami telah membuka kedai di
G3, JALAN SBC 12, TMN SRI BATU CAVES, 68100 BATU CAVES, SELANGOR DARUL EHSAN
SILA BUAT TEMUJANJI :)

ISNIN-SABTU

Selain itu, anda tidak perlu ragu-ragu untuk berurusan dengan pihak kami kerana nama perniagaan kami

"Mamapayish Shoppe Enterprise" adalah syarikat berdaftar dengan SSM.
Untuk memudahkan urusan, sila email/ym mama di

MAMAPAYISH80@hotmail.com (email)
lindanuzul (ym)
hubungi/sms 017-232 0853 / 019-216 0853

Mamapayish Members

Jom Join Mamapayish Members!
jOM isi form,
Mamapayish Application form
untuk menyertai Mamapayish Members!

Klik sini untuk isi form!
P/s: Anda akan mendapat update terkini terutama mengenai Promosi Hebat!
Tunggu, Ada lagi!!!
MEMBERS akan mendapat potongan antara *RM1.00 -RM5.00 untuk produk yang di beli di onlineshop ini

RETAILS & WHOLESALE

MAMAPAYISH SHOPPE

Kami mengalukan pembelian secara RETAIL &WHOLESALE untuk barangan utama seperti lampin kain moden & barangan bayi seperti rompers, busha legging, sock & pelbagai lagi.

MAKLUMAN PENTING

Mamapayish Shoppe
adalah sebuah perniagaan tunggal yg di usahakan oleh saya bersama suami, En. Fairoz Kholidi

Untuk makluman, kami tidak mempunyai mana-mana rakan kongsi di SELURUH MALAYSIA. Penafian ini bagi mengelakkan apa-apa kekeliruan yang mungkin timbul pada masa akan datang. Harap Maklum.

Followers

LABEL

Klik LABEL di bawah untuk mengetahui mengenai
PRODUK DI MP SHOPPE :)

CD ACCESSORIES

HEALTH & OTHERS PRODUCTS

RESELLER

jOM jOiN
MAMAPAYISH RESELLER TEAM
BANYAK KELEBIHANNYA..
JOM EMAIL TANYA :-)
P/S: SILA BERI NAMA PENUH ANDA & URL BLOG JIKA ADA.
Suri rumah juga digalakkan..ada skim menarik utk anda..sila email utk keterangan lanjut..anda boleh menambah pendapatan dr rumah ~pe tunggu lagi, meh EMAIL mama

MAMAPAYISH80@hotmail.com

My PeRsOnaL BLoG

BECOME A FAN

Mamapayish on Facebook

Design By

Monday, November 30, 2009
Salam semua. Bangun dari tido je mamapayish dah nekad nak buat entry ni, walhal daku ni kalu bab2 nak meng update aiseh, makan masa nak buat :-p..

Al-Kisahnye begini…
Minggu lepas dalam ari isnin, mamapayish berjumpa buat pertama kali dgn Kak Miela
sbb minat nak cuba Antivirus ni


Ia sejenis ubat antivirus. Yg di beri nama UK Anti-Virus Formula Bio-Tech Herbal . Aiseh, mamapayish usik2 nak jual kat org kena la bg free sample dulu..ha3…kak iela pun dgn murah hati bg mama cuba sebotol..


Kebetulan si Payish selsema & batuk. Skrg ni cuaca tak menentu, kadang ujan, kadang panas yg amat. Si payish ni jarang kena demam tp kalu selsema/batuk mmg mudah berjangkit. Meleleh2 hingus kat hidung tu ha..


So, malam tu, mama sapu skit kat hidung payish, sapu kat dada & leher. Bukakan mulut dia & titis setitik Antivirus tu..Esoknya bila bangun mama tengok selsema payish mcm dah kering tp mama tetap titis utk hari ke 2 mcm biasa…& alhamdulilah masuk hari ke3 mmg dah betul2 kering hingus si payish ni..selalunya makan hari jugak nak hilang…Masa tu dalam pikiran, mgkn kebetulan sahaja…

Semalam, hari jumaat, mamapayish plak kena selsema & batuk…hidung tersumbat sebelah..masa tu teringat terus Anti-Virus k.iela bg..mama masukkan setitik kat bahagian yg tersumbat, pastu baring & angkat muka skit…mama jugak sapu kat leher. Dalam masa tak sampai 2 minit, mama rongga idung mcm membukak sampai mamapayish ble bernafas…aiseh, dah tak sumbat!!!masa tu rasa nak sms je kak Rin (member blogger mama, org skpg)..tp sbb dah malam buta takkan nak kaco orang hu3…so mama nekad, bangun tido nak buat entry ni..aiseh selsema daku pun dah kurang..hapinya..Mungkin ubat ini serasi untuk kami anak beranak beranak, tp apa salahnya anda mencuba jika anda & anak anda mengalami masalah yg sama. Usaha itu tangga kejayaan…mencegah lebih baik dari mengubati..Ok meh kita dapatkan info apa itu Anti-Virus


Apa itu UK Anti-Virus Formula Bio-Tech Herbal (sesuai utk mencegah H1N1)?

Antidot H1N1 diformulasikan oleh Dr. Wan Mahani Zainal Abidin Serologist, (Ex Research Development Petronas PRSS dan kini menjadi Penyelidik Chemicals/Kimia Bertaraf Antarabangsa serta Senior Business Advisor Dunita Corporate World.

Testimoni Pengedar Utama (K.iela)

Daku kebetulan mengenali beliau melalui adik ku Angah yang bekerja di Hillcity Hotel. Tengah sembang2 Angah mengadu mengenai anaknya yang sering batuk dan Baby Qis yang dah 2 minggu selsema, batuk x hilang2. Demam pun on dan off..

Beliau ada bagi daku try Anti-Virus Bio-Tech Herbal nie yang telah diujikaji selama 27 tahun merangkumi lebih 5 ribu pesakit (Clinical Trial).. Senang je..sapu di hidung tuk membantu melegakan pernafasan, titik 2-3 titis ke dalam mulut atau secawan air suam/mana2 air dan minum 2 kali sehari atau bila perlu untuk menambahkan oksigen dalam badan secara tidak langsung membantu pernafasan. Daku try letak kat hidung Baby Qis. Alhamdulillah, Baby Qis tak meragam dah..leh tido...syukur daku ditemukan dengan Dr. Mahani...dan beliau menyarankan agar Rakyat Malaysia Satu Malaysia mempraktikkan penggunaannya agar terhindar dari wabak yang melanda dunia sekarang. Insyaallah. Memandangkan ia berkesan pada daku, keluarga dan rakan2, meh la kita try. Beliau bagi spesial prize kat daku...kalau jual yang kecik botol hijau 5ml tu, just RM20 dan yang 100ml tu RM150.

Insyaallah dengan izin Allah S.W.T, kita terhindar dari H1N1 nie...tapi mesti ingat, vaksin hanya diedarkan di Hospital2 Kerajaan dan Swasta sahaja dan terhad untuk pesakit yang confirm mengalami gejala H1N1 ni serta Frontliner je. So kita nie terpaksa cari inisiatif lain.

Botol Kecil (RM20)
Botol besar 100ml (RM150)
Berikut adalah kandungan UK Anti-Virus Formula Bio-Tech Herbal
(Lab Testing No: QD2363-1 - Dijamin Suci
)

- Abstract Herbal, Bio Antivirus Catalysis, Multi-Oil Abstract and Synthesis, Seagrass-Citranella

UK Anti-Virus Formula Bio-Tech Herbal ini dirumuskan pada tahun 1988 dengan proses "r-DNA (Recombinant DeoxyriboNucliec Acid method) & Fused Cell Technique, bahan serai wangi (Natural Peptide) diusahakan oleh Dr. Wan Mahani Zainal Abidin, Serologist PRSS cum Penyelidik Kimia Bertaraf Antarabangsa serta Senior Advisor DUNITA Corporate World

Rumusan Monoclonal antibodies dengan Interferon (a-b-g), Anti-Virus & Anti-Tumor ini memenuhi keperluan keadaan kecemasan, kecederaan & keadaan apabila telah dihinggap penyakit (wabak) yang serius kerana ini mencegah penyakit dari merebak dan memulihkan penyakit dengan cepat.
Product research and developed in Australia, Germany, Saudi and Malaysia since 1988
Bagaimana ia bertindak?
Ia membantu untuk melegakan dan melapangkan sistem pernafasan untuk memudahkan pernafasan, menghilangkan batuk, sakit tekak, dan untuk menyahkan toksik dalam badan. Ia juga melancarkan perjalanan darah dan juga sistem penghadaman. Ia juga boleh membetul dan mengaturkan sel2 didalam badan bagi menguatkan imunisasi. Ia juga mampu untuk memulihkan dan merawat sel-sel kulit dan menyembuhkan luka dengan cepat.


Bagaimana untuk menggunakannya?
Bayi dan kanak-kanak - 1-2 titik kedalam mulut diikuti dengan air suam segelas untuk mencegah H1N1, batuk, asma, sakit tekak 2 kali sehari atau bila perlu. Sapu dihidung bagi melegakan pernafasan akibat selsema setiap kali rasa tidak selesa.Orang Dewasa - 3-4 titik kedalam mulut diikuti dengan air suam segelas untuk mencegah H1N1, batuk, asma, sakit tekak 2 kali sehari atau bila perlu. Sapu dihidung bagi melegakan pernafasan akibat selsema setiap kali rasa tidak selesa.
Untuk makluman, ia pelbagai guna..berikut adalah maklumat lebih lanjut mengenai Antivirus ini.


UNTUK PESAKIT ASMA
PASTIKAN TITIK 1-3 TITIS UNTUK KANAK-KANAK DAN 3-4 TITIS UTK DEWASA KE DALAM MULUT, SAPU DI HIDUNG, DADA, LEHER. MINUM AIR SUAM SEGELAS.


UNTUK RESDUNG
TITIK 3-5 TITIS KE DALAM SEBESEN KECIL AIR PANAS, SERKUP KEPALA DENGAN KAIN/TUALA, HIDU WAP HINGGA TIADA WAP. SAPU DI HIDUNG DAN TITIK SETITIS KEDALAM MULUT DAN MINUM AIR SUAM


UNTUK MENGURANGKAN DEMAM PANAS (SUHU BADAN)
TITIK 3-5 TITIS KE DALAM SEBESEN KECIL AIR PANAS, KACAU HINGGA SEBATI, CAMPURKAN AIS BATU, KACAU HINGGA LARUT DAN SEBATI, CELUP TUALA KECIL DAN JELUM SATU BADAN. PASTIKAN TITIK 3-5 TITIK KEDALAM MULUT DIIKUTI DENGAN AIR SUAM.


UNTUK LUKA MELECUR
LUMUR ANTIVIRUS DIATAS LUKA MELECUR. BIAR SEMINIT. TUAM DENGAN TUALA YANG DILETAKKAN DALAM PETI AIS DALAM 15MINIT. KERAP LAKUKAN. INSYAALLAH CEPAT KERING DAN BAIK. LUKA KECEDERAANSAPU ANTIVIRUS DI ATAS LUKA. BUAT 2 KALI SEHARI.


BATUK DAN SELSEMA
SAPU DIHIDUNG, DADA, LEHER DAN TITIK 3-5 TITIS KEDALAM MULUT DAN MINUM AIR SUAM SEKURANG-KURANGNYA 8 GELAS SEHARI. ELAKKAN MINUM AIS DALAM TEMPOH 3 HARI BAGI MEMASTIKAN BATUK BERKURANGAN.

PASTIKAN KURANGKAN DOS UNTUK BABY HANYA SATU TITIS SAHAJA DAN KANAK-KANAK 1TAHUN KEATAS 2-3 TITIS SAHAJA.


Kepada sesiapa yang berminat boleh email mama di
Mamapayish80@hotmail.com
SMS 019-216 0853


5juta berisiko dijangkiti H1N1...
Update nama pembeli:
1. Z, Perak - 2 Botol (sent 26/10/09)
2. Khadijah, Melaka - 1 Botol (sent 26/10/09)
3. Aida, Perak - 1 Botol (sent 26/10/09)
4. Maria, NS - 1 Botol (sent 26/10/09)
5. Akma Daud - 1 Botol (sent 5/11/09)
6. Zarina, KL - 1 Botol (sent 03/11/09)
7. Azima, Sgor - 1 Botol (sent 06/11/09)
8. Sara Dsara Damai - 1 botol (sent 11/11/09)
9. Shida - 1 botol (sent 20/11/09)

2 comments:

armouris said...

info tentang hidung tersumbat kat sini - Hidung Tersumbat.

Update terkini isu-isu semasa kesihatan ada di infokesihatan@twitter.

nurul said...

ai mama terpanggil untuk mengomen lak.wah xsangka dah ada produk ni skang.betul kata mama mencegah lebih baik dari merawat.tapi saya nak syorkan satu produk yg mama xyah nak beli tiap2 kali tapi bayar tiap2 bulan rm80 je mama.owh nak tau apa dia produk coway iaitu penapis udara dolomities.penapis anti virus H1N1 yang pertama di dunia.saya cadangkan ini bukan apa sebab maybe ubat antivirus tu berfungsi untuk melegakan selepas dah terkena jangkitan betul tak?jika silap betulkan saya ye.ok tuk penambah baikkan so produk ni akan mencegah daripada pengulangan jangkitan.mcmner tu???ok selalunyer if sorg dah terkena jangkitan selsema maka tak lama lepas tu family yg lain pun terkena betul tak?selalunya lah so dengan produk ni kita pasang then sentiasa diletakkan dimana saja kita berada di dalam rumah tu senang je.bila ada yg bersin or batuk air filter ni akan tangkap virus tu dan nyah protein virus tu then menghapuskan virus tersebut.insyaAllah virus dapat dihalang dari merebak dan kita pun dapat udara yang bersih...wah panjang lebar pula ceritanya..

About Me

My Photo
Linda a.k.a Mamapayish
Batu caves, Selangor, Malaysia
MamaPayish Shoppe are well established online business which carried MOM & BABY products. Wholesale & Retailing available. Kindly Email MAMAPAYISH80@HOTMAIL.COM for more details.
View my complete profile

MamaPayish Shoppe : G3, JLN SBC 12, TMN SRI BT CAVES, BT CAVES, SELANGOR

MamaPayish Shoppe : G3, JLN SBC 12, TMN SRI BT CAVES, BT CAVES, SELANGOR

SSM

SSM

FLYERS

FLYERS

Keutamaan Kami


MaMaPaYiSH oNLiNe SHoP.

Keutamaan kami adalah
i) keselesaan anda berurusan dengan kami dengan cara yang mudah, melalui EMAIL, SMS/YM

ii) penghantaran barang yang cepat & cekap. Ini kerana barangan akan di POS SETIAP HARI.

iii) mengalukan sebarang pertanyaan/ kemusykilan anda mengenai produk kami.

iv) YANG PALING PENTING, harga barangan kami (barangan bayi) sesuai dengan kemampuan anda, kerana kami juga IBU BAPA spt anda yg memerlukan budget yg besar utk si kecil yg tersayang.
Maka, dengan "harga kami" yg amat munasabah, kami membantu anda merealisasikan konsep PENJIMATAN dengan lebih berkesan.

~~YM ~~

HUBUNGI SAYA,UNTUK SEBARANG PERTANYAAN

LINDANUZUL

SYARAT PEMBELIAN

Buat Pembayaran secara penuh atas nama

CIMB BANK BERHAD
ACC NO. 12190000581103

MAMAPAYISH SHOPPE ENTERPRISE

MAYBANK
ACC NO. 564799110000
MAMAPAYISH SHOPPE ENTERPRISE
2. Harga yang dipaparkan tidak termasuk kos penghantaran, kecuali dinyatakan.

Kos Penghantaran boleh dirunding :)

(a) Delivery hanya akan dibuat selepas complete pembayaran.
Sila Isi ORDER FORM agar saya dapat memproses Order anda. Pastikan maklumat penting di isi untuk melicinkan lagi urusan :)

(b) Barang akan dihantar melalui CITYLINK EXPRESS





Maybank

CIMBClicks

PENGENALAN

Apa itu cloth diaper?
Dalam bahasa mudahnya, cloth diaper adalah lampin kain. Dengan kata yg lebih canggih..lampin kain yang telah di upgrade sehingga mampu berfungsi seakan-akan lampin pakai buang dan yang paling penting sekali boleh dibasuh dan dipakai semula!

Kelebihannya?
Penjimatan untuk jangka panjang, membantu dalam mengurangkan pencemaran alam sekitar, kesihatan bayi lebih terjamin kerana tidak terdedah kepada bahan kimia yang terkandung dalam lampin pakai buang dan bayi anda kelihatan cumel bila dipakaikan dgn CD ditambah dengan pilihan dalam pelbagai corak,warna dan saiz.

Senang tak dipakai?
Senang sahaja. Masukkan insert dalam poket (untuk cloth diaper berpoket) dan pakaikan diaper tersebut pada bayi..sama macam kita pakai lampin pakai buang..Terdapat juga CD jenis ALL In One (AIO) di mana insert dah dijahit sekali dalam diapers ni. Bole terus pakaikan pada baby!Mudahkan!!

Macam mana nak basuh?
Senang aje nak dibasuh. Caranya sama je dengan kita basuh baju kita hari-hari cuma jangan gunakan pencuci yang ada bahan peluntur, softener dan enzim sebab akan cepat merosakkan diaper dan menyebabkan sensitif pada kulit bayi. Sabun yang biasa digunakan Pureen HAD kerana lembut pada kulit bayi. Selepas dibasuh, biarkan ia sejuk dahulu sebelum masukkan insert untuk elakkan elastik daripada terputus.
Yang paling penting, bagi yang baru mula nak guna CD, sila pre wash CD sekurang-kurangnya 3 kali agar daya serapan bertambah baik.

TESTIMONI

Syamilah_Sofian
Saya guna CD AiO untuk bb gurl saya, tahan 5-6jam, tak bocor. Malam,saya sidai dalam rumah, esoknya jemur kat luar,tak kena matahari, tp tetap kering. Selalunya kalau basuh pagi, cuaca panas, tengahari tu dah kering. Sekarang saya dah ada 5 CD AiO.

Norhafizah Ahmad
Mula-mula saya tolak cadangan kawan nak ber CD, tapi akhirnya saya cuba juga. CD AiO ni mudah & senang nak pakaikan pada bb. Tak perlu nak masukkan insert, dah siap di jahit sekali. BB gurl saya pakai tahan 4-5jam. Suami saya pun suka jenis ni, senang sbb tak perlu nak laraskan kedudukan insert.

Tracking Number

Check Ur Tracking Number Here

Tracking Number

CHECK PARCEL

Cara Pemakaian CD

Cara Pemakaian CD

JaDuAL PeNgGuNaaN CD

6-9pg : 1cd with 1 insert
9pg-12tgh : 1cd with 1 insert
12tgh-3ptg : 1cd with 1 insert
3ptg-6mlm : 1cd with 1 insert
6-9mlm : 1cd with 1 insert
9-12mlm : 1cd with 1 insert
12mlm-6pg : 1cd with 2 insert

Jumlah: 6-7 helai cloth diaper sehari, dengan penggunaan selama 3@4jam sekali di siang hari dan 6 jam di waktu malam.

Sign up for our newsletter!

Online Visitors