WELCOME

~Welcome to Mamapayish-onlineshop~~

Kedai online ini telah mula beroperasi sejak July '09. Kami menjual pelbagai barangan seperti cloth diaper, produk baby & lain2 barangan. Sila KLIK LABEL di bahagian kiri sidebar utk mengetahui mengenai produk di Mp Shoppe :)
Bermula April 2010,
Mamapayish onlineshop beroperasi secara online & offline di mana kami telah membuka kedai di
G3, JALAN SBC 12, TMN SRI BATU CAVES, 68100 BATU CAVES, SELANGOR DARUL EHSAN
SILA BUAT TEMUJANJI :)

ISNIN-SABTU

Selain itu, anda tidak perlu ragu-ragu untuk berurusan dengan pihak kami kerana nama perniagaan kami

"Mamapayish Shoppe Enterprise" adalah syarikat berdaftar dengan SSM.
Untuk memudahkan urusan, sila email/ym mama di

MAMAPAYISH80@hotmail.com (email)
lindanuzul (ym)
hubungi/sms 017-232 0853 / 019-216 0853

Mamapayish Members

Jom Join Mamapayish Members!
jOM isi form,
Mamapayish Application form
untuk menyertai Mamapayish Members!

Klik sini untuk isi form!
P/s: Anda akan mendapat update terkini terutama mengenai Promosi Hebat!
Tunggu, Ada lagi!!!
MEMBERS akan mendapat potongan antara *RM1.00 -RM5.00 untuk produk yang di beli di onlineshop ini

RETAILS & WHOLESALE

MAMAPAYISH SHOPPE

Kami mengalukan pembelian secara RETAIL &WHOLESALE untuk barangan utama seperti lampin kain moden & barangan bayi seperti rompers, busha legging, sock & pelbagai lagi.

MAKLUMAN PENTING

Mamapayish Shoppe
adalah sebuah perniagaan tunggal yg di usahakan oleh saya bersama suami, En. Fairoz Kholidi

Untuk makluman, kami tidak mempunyai mana-mana rakan kongsi di SELURUH MALAYSIA. Penafian ini bagi mengelakkan apa-apa kekeliruan yang mungkin timbul pada masa akan datang. Harap Maklum.

Followers

LABEL

Klik LABEL di bawah untuk mengetahui mengenai
PRODUK DI MP SHOPPE :)

CD ACCESSORIES

HEALTH & OTHERS PRODUCTS

RESELLER

jOM jOiN
MAMAPAYISH RESELLER TEAM
BANYAK KELEBIHANNYA..
JOM EMAIL TANYA :-)
P/S: SILA BERI NAMA PENUH ANDA & URL BLOG JIKA ADA.
Suri rumah juga digalakkan..ada skim menarik utk anda..sila email utk keterangan lanjut..anda boleh menambah pendapatan dr rumah ~pe tunggu lagi, meh EMAIL mama

MAMAPAYISH80@hotmail.com

My PeRsOnaL BLoG

BECOME A FAN

Mamapayish on Facebook

Design By

Saturday, January 9, 2010

Salam kepada semua..
mama menjemput anda di luar sana untuk menyertai

"Mamapayish Reseller Team"

Mama mengalukan anda, samaada yg bekerja sepenuh masa @ surirumahtangga sepenuh masa untuk menyertai kami bagi menambah pendapatan anda.


Kalangan reseller mama sendiri terdiri daripada Reseller Online & 70% dr mereka menjalankan biz ini secara Offline di mana mereka bermula dr bawah iaitu
  • mini reseller (minimum belian 10pcs) & mula berkembang ke ~reseller pertengahan (20pcs-30pcs) & akhirnya ada yg menjadi ~ reseller utama (belian 50pcs-100pcs).

Setiap bulan mama akan umumkan KOD AHLI bagi Reseller Aktif (bermula bulan November). Reseller Aktif ini akan menerima hadiah berupa barangan TUPPERWARE bernilai lebih dari $50.00


Antara lain, ada galakan berbentuk point di mana bermula awal December, belian setiap Reseller akan direkod. Pembelian 1 CD akan mengutip 1 point. Genap 100point, anda akan dapat menebus 1 kpg CD sbg hadiah. (rahsia rasmi kerajaan dah kuar nih, sesapa nak follow silakan :-p - ala2 tebus hadiah kat stesen minyak, keh3)...


"Ini semua sbg galakan utk anda di mana tiap usaha anda akan mendatangkan sesuatu hasil yg akhirnya akan berbalik semula kepada anda & mengembirakan anda."
-Mamapayish-


"Target penting dalam kehidupan"


Di o9shop ini, insyallah mama sentiasa bertolak ansur dgn reseller yg ada...berlebih kurang dalam kehidupan akan membawa berkat..itu yg menjadi landasan utama dalam menjalankan biz ini...Insyallah...kebanyakan reseller yg ada, mama beri tips mana yg boleh..di harap dapat membantu...


Setakat ini mama telah ada lebih 20 reseller dr serata negeri. Mereka menjalankan biz ini setelah melihat penjualan CD sbg satu peluang terbaik utk menambah pendapatan. Mereka terdiri dari penjawat awam, (ada antara mereka berpangkat besar, kalu tak mau jual CD pun mmg dah banyak duit :-p , tp ini yg dikatakan minat & kemahuan), pekerja swasta, suri rumah (ada yg bermula dr bwh dan kini dah jd top reseller)
~~~semua ini bermula dr minat & keinginan~~


Jika anda berminat, jalan segan silu, meh email mama MAMAPAYISH80@hotmail.com (sila beri nama penuh, URL blog jika anda & no h/p. Ini bg mengelakkan maklumat di salah guna pihak tertentu :-p )
Apa lagi, meh email mama skrg! :-)

Ikhlas
Mamapayish

0 comments:

About Me

My Photo
Linda a.k.a Mamapayish
Batu caves, Selangor, Malaysia
MamaPayish Shoppe are well established online business which carried MOM & BABY products. Wholesale & Retailing available. Kindly Email MAMAPAYISH80@HOTMAIL.COM for more details.
View my complete profile

MamaPayish Shoppe : G3, JLN SBC 12, TMN SRI BT CAVES, BT CAVES, SELANGOR

MamaPayish Shoppe : G3, JLN SBC 12, TMN SRI BT CAVES, BT CAVES, SELANGOR

SSM

SSM

FLYERS

FLYERS

Keutamaan Kami


MaMaPaYiSH oNLiNe SHoP.

Keutamaan kami adalah
i) keselesaan anda berurusan dengan kami dengan cara yang mudah, melalui EMAIL, SMS/YM

ii) penghantaran barang yang cepat & cekap. Ini kerana barangan akan di POS SETIAP HARI.

iii) mengalukan sebarang pertanyaan/ kemusykilan anda mengenai produk kami.

iv) YANG PALING PENTING, harga barangan kami (barangan bayi) sesuai dengan kemampuan anda, kerana kami juga IBU BAPA spt anda yg memerlukan budget yg besar utk si kecil yg tersayang.
Maka, dengan "harga kami" yg amat munasabah, kami membantu anda merealisasikan konsep PENJIMATAN dengan lebih berkesan.

~~YM ~~

HUBUNGI SAYA,UNTUK SEBARANG PERTANYAAN

LINDANUZUL

SYARAT PEMBELIAN

Buat Pembayaran secara penuh atas nama

CIMB BANK BERHAD
ACC NO. 12190000581103

MAMAPAYISH SHOPPE ENTERPRISE

MAYBANK
ACC NO. 564799110000
MAMAPAYISH SHOPPE ENTERPRISE
2. Harga yang dipaparkan tidak termasuk kos penghantaran, kecuali dinyatakan.

Kos Penghantaran boleh dirunding :)

(a) Delivery hanya akan dibuat selepas complete pembayaran.
Sila Isi ORDER FORM agar saya dapat memproses Order anda. Pastikan maklumat penting di isi untuk melicinkan lagi urusan :)

(b) Barang akan dihantar melalui CITYLINK EXPRESS





Maybank

CIMBClicks

PENGENALAN

Apa itu cloth diaper?
Dalam bahasa mudahnya, cloth diaper adalah lampin kain. Dengan kata yg lebih canggih..lampin kain yang telah di upgrade sehingga mampu berfungsi seakan-akan lampin pakai buang dan yang paling penting sekali boleh dibasuh dan dipakai semula!

Kelebihannya?
Penjimatan untuk jangka panjang, membantu dalam mengurangkan pencemaran alam sekitar, kesihatan bayi lebih terjamin kerana tidak terdedah kepada bahan kimia yang terkandung dalam lampin pakai buang dan bayi anda kelihatan cumel bila dipakaikan dgn CD ditambah dengan pilihan dalam pelbagai corak,warna dan saiz.

Senang tak dipakai?
Senang sahaja. Masukkan insert dalam poket (untuk cloth diaper berpoket) dan pakaikan diaper tersebut pada bayi..sama macam kita pakai lampin pakai buang..Terdapat juga CD jenis ALL In One (AIO) di mana insert dah dijahit sekali dalam diapers ni. Bole terus pakaikan pada baby!Mudahkan!!

Macam mana nak basuh?
Senang aje nak dibasuh. Caranya sama je dengan kita basuh baju kita hari-hari cuma jangan gunakan pencuci yang ada bahan peluntur, softener dan enzim sebab akan cepat merosakkan diaper dan menyebabkan sensitif pada kulit bayi. Sabun yang biasa digunakan Pureen HAD kerana lembut pada kulit bayi. Selepas dibasuh, biarkan ia sejuk dahulu sebelum masukkan insert untuk elakkan elastik daripada terputus.
Yang paling penting, bagi yang baru mula nak guna CD, sila pre wash CD sekurang-kurangnya 3 kali agar daya serapan bertambah baik.

TESTIMONI

Syamilah_Sofian
Saya guna CD AiO untuk bb gurl saya, tahan 5-6jam, tak bocor. Malam,saya sidai dalam rumah, esoknya jemur kat luar,tak kena matahari, tp tetap kering. Selalunya kalau basuh pagi, cuaca panas, tengahari tu dah kering. Sekarang saya dah ada 5 CD AiO.

Norhafizah Ahmad
Mula-mula saya tolak cadangan kawan nak ber CD, tapi akhirnya saya cuba juga. CD AiO ni mudah & senang nak pakaikan pada bb. Tak perlu nak masukkan insert, dah siap di jahit sekali. BB gurl saya pakai tahan 4-5jam. Suami saya pun suka jenis ni, senang sbb tak perlu nak laraskan kedudukan insert.

Tracking Number

Check Ur Tracking Number Here

Tracking Number

CHECK PARCEL

Cara Pemakaian CD

Cara Pemakaian CD

JaDuAL PeNgGuNaaN CD

6-9pg : 1cd with 1 insert
9pg-12tgh : 1cd with 1 insert
12tgh-3ptg : 1cd with 1 insert
3ptg-6mlm : 1cd with 1 insert
6-9mlm : 1cd with 1 insert
9-12mlm : 1cd with 1 insert
12mlm-6pg : 1cd with 2 insert

Jumlah: 6-7 helai cloth diaper sehari, dengan penggunaan selama 3@4jam sekali di siang hari dan 6 jam di waktu malam.

Sign up for our newsletter!

Online Visitors